Wijkwerker gezocht

PUSH zoekt per direct kandidaten voor de functie van

Wijkwerker: Met aandachtsgebied coördinatie vrijwilligers

voor  16 tot 18 uur per week

Functieomschrijving

Als wijkwerker speel je een belangrijke rol in de buurt. Je bent aanspreekbaar voor inwoners, je signaleert behoeftes en problemen bij inwoners, je stimuleert participatie van inwoners en ondersteunt ze. Daarnaast speel je een centrale rol voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Hellevoetsluis.

Werkzaamheden

·         Je stimuleert activiteiten in de buurtkamer en ondersteunt de actieve bewoners, die hier een rol in spelen.

·         Je stimuleert bewoners en organisaties om actief te zijn binnen de buurtkamers

·         Je hebt een uitvoerende, stimulerende en faciliterende rol in de buurtaanpak en een verbindende rol tussen aanpak, bewoners en derden

·         Je stimuleert en vergroot het aandeel vrijwillige inzet in de gemeente en doet dit met name door het faciliteren van een Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis (CVH)

en bijbehorende communicatiemiddelen en hebt hierbij ook aandacht voor bijzondere doelgroepen.

·         Je investeert in de doorontwikkeling, bekendmaking en deelname aan “Fijn je te zien”.

·         Je ondersteunt vrijwilligersorganisaties

·         Je onderhoudt persoonlijk contact met vrijwilligers.

·         In samenwerking met de vrijwilligersacademie zorg je dat vrijwilligers(organisaties) training, opleiding en/ of coaching krijgen (al naar behoefte).

Profiel/eisen

·         HBO werk/denkniveau.

·         Interesse en affiniteit met de activiteiten van onze organisatie.

·         Je hebt goede sociale en leidinggevende vaardigheden.

·         Je kunt prioriteiten bepalen, leiding geven aan vrijwilligers, overleggen, problemen oplossen, motiveren, delegeren en teamvorming stimuleren.

Daarnaast kun je omgaan met verschillende mensen, luisteren, individuele en groepsgesprekken voeren, omgaan met weerstanden en kritiek.

·         Je hebt een visie heeft op vrijwilligerswerk en werken in de wijk.

·         Je bent een nuchtere, energieke, flexibele en doortastende pionier die ook achterover kan leunen.

·         Je kan snel schakelen tussen de verschillende belangen en communicatieniveaus.

·         Je bent een ondernemer en een verbinder.

Geboden wordt

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Welzijn.

Hoe te solliciteren

Je schriftelijke motivatie, met CV, ontvangen wij bij voorkeur per mail. Stuur je reactie vóór 21 augustus 2020 naar j.kuijpers@stichting-push.nl.